Jouw nieuwe website maken we samen.

We denken met je mee: van ontwerp tot oplevering. We doen alles wat nodig is om tot het beste resultaat te komen in een agile aanpak, design sprints en met trainingen en workshops. 

Klantreis centraal 

Onze focus ligt op de klantreis van jouw bezoeker. Samen zorgen we ervoor dat de reis over de website een fijne ervaring is die resultaat oplevert. Dit is een samenspel van design, structuur, content en techniek. Een doordacht design zorgt ervoor dat je bezoekers hun doelen moeiteloos bereiken.  

Door slimme inrichting van onze webcomponten krijgen bezoekers snel antwoord op hun vraag, maken ze eenvoudig een afspraak en raken ze bijvoorbeeld overtuigd van het nut van energiebesparing.
 

Identiteit voorop 

Wie ben je als gemeente, waar sta je voor en wat wil je uitdragen? Voor iedere website of project staat jouw identiteit voorop. Van conceptontwerp tot aan de oplevering van het project: wij zorgen ervoor dat alles klopt. Daarvoor zorgt de combinatie van kleur, typografie, logo, beeld en vormtaal. Samen geven ze jouw bezoekers het juiste gevoel. 
 

Focus op toegankelijk 

Vanaf het eerste ontwerp en de eerste regels code hebben we de keuze gemaakt om toegankelijkheid te verankeren in onze producten. Toegankelijkheid gaat wat ons betreft verder dan enkel voldoen aan een lijst met criteria. We willen producten ontwikkelen die een bijdrage leveren aan, en een voorbeeld zijn voor, de websites om ons heen. We kijken goed naar de manier waarop we informatie aanbieden, onderzoeken wat wel en niet werkt en handelen daarnaar.
 

De componentenbibliotheek 

Een OpenGemeentenwebsite bestaat uit allerlei losse componenten, zoals buttons, kruimelpad en tekstalinea's. Deze componenten geven de voorkant van de website een bepaalde look en feel en aan de achterkant voeren ze acties uit (zoals linken naar een andere site of het openen van een formulier). Voor elk component is de HTML, CSS en JavaScript bekeken en gestandaardiseerd, zodat een component op iedere website op dezelfde manier werkt. Ze staan in de OpenGemeenten componentenbibliotheek, waarin elk component is gecategoriseerd, en goed gedocumenteerd. Dat scheelt een hoop werk, want als we nu een component toevoegen of veranderen, gebeurt dit direct voor alle websites.
 

Gegarandeerd veilig 

We nemen beveiliging zeer serieus. Bij alles wat we ontwikkelen en implementeren houden we re rekening mee. We implementeren regelmatig updates om ervoor te zorgen dat bugs en issues snel worden verholpen.
 

Altijd advies  

Online dienstverlening goed organiseren is veel meer dan een nieuwe website opleveren. Daarom adviseren en coachen we je webteam op het gebied van usability, identiteit, beveiliging, toegankelijkheid en content. We denken periodiek mee met redacties en verzorgen trainingen. Samen zorgen we voor hoogwaardige online dienstverlening. 
 

Technology

Wij maken websites in TYPO3. Modulair, configureerbaar, efficient, en veilig. Zo gebruiken we (en dragen we bij) aan enkele van de beste open source tools die er zijn. We maken technisch goed onderbouwde keuzes in de ontwikkeling en zijn consistent in de uitvoering.
 

Ben jij klaar voor de start

We vertellen je graag over de mogelijkheden. Een aanbesteding is vaak niet nodig. 

Bel ons