Volledig open source

We werken aan een open source thema van ons toptakenconcept in TYPO3. Het is een behoorlijke klus, aangezien we niet alleen het thema onafhankelijk maken, maar ook documentatie schrijven voor alle extensies. Het OpenGemeenten-thema is bedoeld voor elke overheidsinstantie, ongeacht websiteleverancier of host, zodat zij volledig toegankelijke diensten kunnen aanbieden aan alle inwoners. 

De reden achter het openbaar maken van onze code is dat ons concept gefinancierd is met gemeenschapsgeld. Met dit concept kunnen we andere organisaties helpen om op een snelle en eenvoudige manier veilige en toegankelijke diensten te leveren aan inwoners in zowel Nederland als Duitsland. 

Ons concept en onze code zijn van hoogwaardige kwaliteit, en we willen dit delen met iedereen. Ook al is het thema nog niet helemaal af, we kunnen al code vrijgeven. 

Ben je een overheidsorganisatie met een andere TYPO3 leverancier, maar wil je toch gebruik maken van ons concept, of ben je TYPO3 leverancier en wil je ons concept voor jouw opdrachtgever inzetten? Neem dan gerust contact met ons op. 

Open source "beyond software" 

Voor OpenGemeenten is open source een set van waarden en principes die centraal staat in onze organisatie. Maar deze waarden en principes passen we ook toe bij het delen van kennis in de community, de samenwerking met andere leveranciers en de ontwikkeling van onze gemeenteniconen

TYPO3 als CMS

Om te voldoen aan onze missie en jouw wensen stellen wij, naast onze eigen strenge eisen aan softwareontwikkeling, ook strenge eisen aan het toegepaste CMS.

Lees verder