Veenendaal.nl: begrijpelijke, toegankelijke en aantrekkelijke website

De gemeente Veenendaal is heel tevreden over ons concept, maar wilde de look and feel en de structuur onder handen nemen. Wij begeleidden de gemeente bij het redesigntraject en we hielpen ze met een nieuwe structuur. We vroegen Jeroen Mensinga, contentstrateeg en huisstijladviseur bij de gemeente Veenendaal, naar zijn ervaringen.

Waarom koos de gemeente voor een redesign?

Omdat het moet, maar vooral omdat het de dienstverlening aan alle Veenendalers beter maakt. Omdat het design niet volledig digitaal toegankelijk was én omdat we toe waren aan een nieuw jasje, heeft Martijn een prachtig nieuw design gemaakt met meer kleur en ruimte voor visuele elementen.

Nieuwe structuur

Met OpenGemeenten hebben we de structuur aangepakt, afscheid genomen van het verwarrende menu en alles omgebouwd naar 8 toponderwerpen. Nieuw is de mijnveenendaal-knop, die toegang biedt tot alle loketten. 

B1 en Je-vorm

Omdat we toch al de hele site moesten doorlopen op B1-niveau, bedachten we dat het mooi zou zijn om hem ook om te zetten van 'u' naar 'je'.  

Veenendaal.nl als centraal punt

We geloven in de kracht van veenendaal.nl als centraal punt van onze communicatie. Veel subsites passen daar niet bij. We hebben ervoor gekozen de wijksite en enkele projectsites te integreren in veenendaal.nl. Ook maken we meer ruimte voor nieuws en achtergrond, gekoppeld aan een emailnieuwsbrief 

Met het resultaat zijn we meer dan blij en vooral trots op de teamprestatie. In een paar maanden hebben we, met ondersteuning van OpenGemeenten, iets moois neergezet, waar we de komende jaren op voort kunnen bouwen!  

Jeroen Mensinga, gemeente Veenendaal