Toegankelijkheid zit in ons DNA

Vanaf het eerste ontwerp en de eerste regels code hebben we de keuze gemaakt om toegankelijkheid te verankeren in onze producten. Dit gaat wat ons betreft verder dan enkel voldoen aan een lijst met criteria.

We ontwikkelen websites die door iedereen te gebruiken zijn. En daarmee leveren we een bijdrage aan en zijn we een voorbeeld voor de websites om ons heen. We kijken goed naar de manier waarop we informatie aanbieden, onderzoeken wat wel en niet werkt en handelen daarnaar. 

Beter voor iedereen

Alleen al in Nederland zijn er 4,5 miljoen mensen die op dit moment moeite hebben met het gebruiken en begrijpen van het web. Maar ook mensen zonder beperking hebben baat bij een toegankelijke website. Denk aan ondertiteling van filmpjes als je in een stiltecoupé zit. En wist je dat Google ook een blinde bezoeker is? Daarom is het belangrijk dat iedereen op elk moment volwaardig toegang heeft tot alle online kanalen.

Onze websites zijn technisch toegankelijk

In juni 2022 hebben we onze componentenbibliotheek laten toetsen op technische toegankelijkheid, het zogenaamde ‘systeemonderzoek’. Het systeemonderzoek heeft aangetoond dat we met ons TYPO3-platform geheel toegankelijke websites opleveren, op een paar laatste punten na (met betrekking tot formulieren in TYPO3 en een klein onderdeel van de mediaplayer). Voor de laatste openstaande punten werken we nog aan een oplossing. 

Bekijk onze toegankelijkheids rapportage

TYPO3 als CMS

Om te voldoen aan onze missie en jouw wensen stellen wij, naast onze eigen strenge eisen aan softwareontwikkeling, ook strenge eisen aan het toegepaste CMS.

Lees verder