Links

Het is essentieel dat je hyperlinks (meestal gewoon ‘links’ genoemd) duidelijk en gemakkelijk te begrijpen maakt. Gebruikers met ondersteunende technologie, zoals een schermlezer, horen vaak alle links op een pagina om hen te helpen vinden waar ze naartoe willen. Anderen kunnen jouw website sterk vergroot bekijken, zodat de gebruiker alleen de linktekst en een paar woorden eromheen tegelijkertijd kan zien. Om jouw gebruikers te helpen, moet alleen jouw linktekst (de woorden die gekoppeld zijn, vaak ‘ankertekst’ genoemd) de link bestemming duidelijk maken. ‘Klik hier’ en ‘Lees meer’ links voldoen hier niet aan.

Om aan deze richtlijn te voldoen, moet je ervoor zorgen dat voor elke link op jouw website:

1. Het doel van de link wordt duidelijk uit de linktekst; of
  2. Als de link een afbeelding is, maakt de alt-tekst van de afbeelding het doel van de link duidelijk.
  3. Vul in de editor alleen de URL in.
  4. Vul een titel in bij de link. Als je de titel invult, krijgen bezoekers een mouse-over. Voor gebruikers van een screenreader wordt de titel voorgelezen.