Standaardpagina

Een standaardpagina kun je gebruiken als landingspagina en als contentpagina.

Bekijk de instructiefilm

Bekijk de instructievideo

Zo vul je de diverse tabbladen

Algemeen

  1. Vul de paginatitel in. Dit wordt automatisch de H1 op de pagina. Bij het vullen van je pagina kun je daarna geen H1 meer gebruiken. Maak in je paginatitel duidelijk welke taak de bezoeker kan uitvoeren, bijvoorbeeld 'Verhuizing naar .... doorgeven.
  2. In het URL-segment of SLUG zie je de url van je pagina. Als je de paginatitel verandert, wordt de SLUG aangepast en maakt TYPO3 automatisch een redirect aan van de oude naar de nieuwe url. Verander de paginatitel dus niet te vaak.
  3. Is je paginatitel heel lang? Via de alternatieve navigatietitel kun je een andere benaming kiezen die getoond wordt in het menu.

SEO

Vul deze tab altijd, zodat je pagina op de juiste manier in de resultaten van zoekmachines wordt getoond.

  1. Je kunt een alternatieve titel invullen die afwijkt van je paginatitel.
  2. Geef in het veld omschrijving antwoorden op de belangrijkste vragen rondom het onderwerp van je pagina. Het is een beknopte samenvatting die bezoekers het gevoel geeft dat ze op de juiste pagina uitkomen. Bijvoorbeeld: Uw paspoort of ID-kaart vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op in het gemeentehuis. Uw paspoort of ID-kaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Maak een afspraak voor het aanvragen.

Social media

Wil je je pagina delen via Twitter of Facebook? Dan kun je via op tabblad een titel, beschrijving en afbeelding toevoegen. Als je in Facebook of Twitter een link maakt naar de pagina wordt automatisch een soort kaart getoond bij je bericht met de gegevens die je op dit tabblad hebt ingevuld.

Metagegevens

  1. Het veld samenvatting vul je als je de pagina op een andere pagina in een 'page card menu' wil laten terugkomen. De samenvatting wordt in de pagecard namelijk onder de titel getoond.
  2. Vul bij sleutelwoorden synoniemen en veelgebruikte zoektermen in. Deze woorden worden toegevoegd aan de interne zoekmachine. Het vergroot de vindbaarheid van je pagina voor de interne zoekmachine. De waarde voor externe zoekmachines is minder.

Weergave

  1. Je kunt hier kiezen of je de paginatitel wilt tonen. Gebruik je de standaardpagina op een themawebsite en is je eerste contentblok een header, dan kun je de paginatitel beter uitzetten.
  2. Verder kun je bepalen of je de pagina op 'smal' of 'breed' zet. Gebruik je contentelementen die bedoeld zijn voor een brede pagina (page card menu, spotlight, highlightmenu), zet de pagina dan op 'breed'. 

Gedrag

Met deze functie bepaal je of de pagina in zoekopdrachten op de website verschijnt. Maak je een pagina die maar voor een beperkte groep bezoekers is en waarnaa je linkt vanuit bijvoorbeeld een e-mail of formulier? Dan hoeven andere bezoekers de pagina niet te vinden.

Bronnen

Als je op deze plek een afbeelding opneemt, wordt deze getoond in een 'page card menu' boven de titel en de samenvatting. Op de pagina zelf wordt de afbeelding niet getoond. Wil je dezelfde afbeelding op de pagina zetten, doe dit dan via een contentelement.

Toegang

Met een schuifje kun je de pagina actief zetten. Ook kun je een start- en/of stopdatum invoeren. De pagina is dan pas vanaf een bepaalde datum te zien of verdwijnt van de site op een bepaald moment. Hiermee kun je dus pagina's vooraf maken en klaarzetten voor publicatie.

Opmerkingen

Hier kun je notities maken bij de pagina als dat relevant is.

Webmaster

Alleen de webmastergebruiker kan hier 2 schuifjes omzetten. Je kunt bepalen of de pagina in de sitemap wordt getoond en of de pagina gevonden moet worden door externe zoekmachines. Standaard staan beide functies aan. Als je dus niet wilt dat de pagina in de sitemap of Google terechtkomt, moet je de schuif uit zetten.

Redactioneel

Op dit tabblad kun je gegevens kwijt over de redacteur en inhoudelijke collega en over de pagina.

Samenwerkende catalogi

In deze tab kun je bepalen of de pagina geindexeerd moet worden voor de samenwerkende catalogi op overheid.nl en ondernemersplein.nl. Dat doe je door de schuif voor exporteren aan te zetten. Vervolgens kies je uniforme productnamen uit de lijst. Verder kun je instellen of het een onderwerp voor particulieren, ondernemers of beiden is. 

Toplinks

Op deze plek kun je links aanmaken die bovenaan de pagina komen te staan. De bezoeker kan met hulp van deze toplinks direct naar de meestgevraagde informatie. Je hebt 3 mogelijkheden voor een toplink: content op de pagina, een andere pagina op je website of een externe link.