Redirects

Ga in het rechter menu naar Doorverwijzingen / Redirects. Dit staat onder het kopje SITE-BEHEER / SITEMANAGEMENT

Klik bovenaan deze pagina op het plusje

Onder het tabblad algemeen kun je nu een aantal velden invoeren.

1. In het veld Brondomein staat een *. Naast dit veld zit een drop down menu. Hierin kies je voor www.<gemeentenaam>.nl
  2. In het veld Bronpad vul je de verkorte url in, bijvoorbeeld /testredirect/
  3. Klik dan bij Doel op het tweede knopje naast de invoerbalk, “het maken van een link” en kies hier de pagina waarnaar je een redirect wilt maken.

Laat de Statuscode HTTP-header altijd op 307 Tijdelijke doorverwijzing staan. Wanneer je hier een 303 permanent verplaatst van maakt zal die in de toekomst nooit meer te wijzigen zijn, wanneer je dan een pagina verplaatst of de titel nog eens aanpast dan kan je deze niet meer wijzigen.

Sla de redirect op en test deze voor de zekerheid.

Verschil met snelkoppeling

Met een snelkoppeling kun je een pagina koppelen aan een andere url of een verkorte url. Als je dit paginatype gebruikt, is de url www.gemeentenaam.nl/snelkoppeling. Dit paginatype wordt veel gebruikt om een korte url te maken die gemakkelijk in communicatie gebruikt kan worden.

Gebruik liever een redirect. Als je van beide mogelijkheden gebruik maakt, loop je kans dat er een loop ontstaat.