Statistieken

Google analytics

Wil je Google Analytics gebruiken op een nieuwe website? Voeg dan de nieuwe website url toe aan het account. Hiermee wordt ook een nieuwe tracking code gegenereerd. Deze code heeft de leverancier nodig om aan de website toe te voegen.

De code vind je op de volgende plek:

1. Klik links onderin het dashboard op het tandwiel om naar de instellingen te gaan
  2. Onder het kopje Admin vind je in de tweede kolom Property
  3. Onder het kopje Property vind je Tracking info
  4. Klik hier op Tracking Code
  5. Hier vind je de code die je kunt doorgeven aan de leverancier.

Siteimprove

Wil je SiteImprove gebruiken op een nieuwe website? Voeg dan in het dashboard de nieuwe website url toe. Hiermee wordt ook een nieuwe Api key gegenereerd. Deze key hebben wij als leverancier nodig om aan de website code toe te voegen.

Om deze key te vinden neem je de volgende stappen:

1. Log in op het dashboard
  2. Aan de linkerkant in het menu vind je het kopje Analytics
  3. Hieronder staat Analytics Settings
  4. Klik daarna op Tracking
  5. Dan vind je hier het kopje Analytics Script

De code ziet er als volgt uit:

<script type="text/javascript">
/*<![CDATA[*/
(function() {
var sz = document.createElement('script'); sz.type = 'text/javascript'; sz.async = true;
sz.src = '//siteimproveanalytics.com/js/siteanalyze_XXXXX.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(sz, s);
})();
/*]]>*/
</script>

De plek waar de XXXXX staat is de specifieke code voor dit domein.
Deze specifieke code kun je doorsturen naar de leverancier.

Hieronder staan de instructies nog verder uitgewerkt door SiteImprove zelf.

https://support.siteimprove.com/hc/en-gb/articles/206343703-Adding-Siteimprove-Analytics-JavaScript-to-your-website#h_0ba11280-bc03-401f-8dbf-c25e6c949c9f

Matomo en Piwik Pro

Matomo en Piwik Pro zijn open source equivalenten van Google Analytics. Bovendien kun je kiezen voor de cloudversie of de applicaties op je eigen server te draaien. Zowel voor Matomo als voor Piwik Pro sluit je wel een verwerkersovereenkomst af.

We hebben voor beide applicaties een extensie, waarmee je het gebruik van je website kunt monitoren. Informeer naar de mogelijkheden.