TYPO3 v11

Sinds deze week draaien onze websites op TYPO3 versie 11. Ben je benieuwd naar de veranderingen ten opzichte van versie 10? Bekijk de uitleg van Patrick en/of de releasenotes. Krijg je bij inloggen een 503 melding? We hebben de oplossing voor je beschikbaar.

Uitlegvideo op Vimeo

503 melding oplossen

Sommige gebruikers krijgen na het inloggen in TYPO3 een 503-melding te zien. Dit kun je op de volgende manier oplossen:

Ga naar je user settings en vul het startpunt in waar je wil uitkomen na het inloggen en sla je profiel op. De eerstvolgende keer dat je inlogt heb je geen 503 error meer.

Foutmelding linkhandler bij switchen in paginaboom

Helaas constateerden we in versie 11 een bug die in de core van TYPO3 zit en die niet door ons opgelost kan worden. De bug heeft geen effect op de werking van TYPO3, maar geeft wel een foutmelding die rechtsbovenin het scherm zichtbaar is voor de gebruikers van de backend.

De foutmelding ontstaat als volgt:

• Wanneer een gebruiker een link aanmaakt in een contentelement dan verschijnt er een pop-upscherm.
  • In het scherm wordt de paginaboom geladen om een link naar een pagina binnen de website te kunnen leggen.
  • Het laden van de paginaboom duurt wat langer dan verwacht en op het moment dat de gebruiker dan tijdens het laden van de boom doorklikt naar een ander tabblad in het scherm ontstaat de foutmelding. Hierin staat dat de paginaboom niet volledig geladen is. De paginaboom wordt ondertussen wel verder geladen, dus er gaat niks verkeerd. Alleen door te snel te navigeren ontstaat de foutmelding.
  • De foutmelding kan weggeklikt worden door de gebruiker.

Wij hebben een melding hiervan gemaakt bij het core team van TYPO3. Wanneer wij hier nieuwe informatie over hebben geven wij onze gebruikers een update.

Releasenotes

In deze presentatie van TYPO3 (pdf, 2 MB) staat wat er is aangepast. Op deze pagina's vind je informatie over de zaken die voor het webteam het meest relevant zijn:

• 1 t/m 10
  • 15 t/m 29
  • 33 t/m 37
  • 44 t/m 47