We nemen beveiliging en privacy serieus

Bij alles wat we ontwikkelen en implementeren houden we er rekening mee. We implementeren regelmatig updates om ervoor te zorgen dat bugs en issues snel worden verholpen.

Open standaarden dragen bij aan de ontwikkeling van alle producten van OpenGemeenten. We werken op basis van internationale industriestandaarden en product-specifieke richtlijnen. We houden ons aan de voorgeschreven TYPO3 richtlijnen. Daarmee zorgen we dat updates op eenvoudige manier zijn uit te voeren.

Hosting

Wij werken samen met ISO-gecertificeerde Open Source Hosting partners op Nederlandse bodem.

Content security policies (CSP's)

Een goed afgestelde CSP zorgt ervoor dat kwetsbaarheden zoals cross-site scripting (XSS), clickjacking en andere soorten aanvallen worden voorkomen.

ADFS en IP-blokkade

Gebruikers binnen het eigen netwerk blijken vaak de zwakste schakel te zijn als het aankomt op beveiliging. Gemeenten kunnen hier meer grip op krijgen door de beveiliging van gebruikers centraal te organiseren door Windows Azure Active Directory (AD) en/of Active Directory Federation Services (ADFS)

Verwerkersovereenkomst persoonsgegevens

Wij zorgen ervoor dat er geen persoonsgegevens in onze databases worden vastgelegd. Een verwerkersovereenkomst maakt standaard deel uit van onze dienstverleningsovereenkomst.

 

Performance

Onze websites hebben een uitstekende performance. Snelle laadtijd, korte reactietijd, responsive, resource gebruik en stabiliteit.

Lees verder
17