Authenticatie

OpenGemeenten is bezig de laatste hand te leggen aan de implementatie van het koppelvlak tussen Microsoft Azure of Active Directory van de gemeente en TYPO3. Gebruikers van het TYPO3 CMS systeem kunnen met dit koppelvlak voortaan inloggen via de gemeentelijke systemen. Het beheer van gebruikers en het vastleggen van de gegevens van gebruikers, zoals inlognaam en wachtwoord, gebeurt hierdoor niet langer meer in TYPO3, en is daarmee volledig in handen van de gemeente zelf op hun eigen systemen. Met het nieuwe koppelvlak werkt ook de aansluiting op een Single Sign On configuratie van de gemeente zelf. Daarmee kunnen we TYPO3 veiliger maken en de standaard login van TYPO3 uitzetten.

Voor het koppelvlak hebben wij gekozen voor de bewezen applicatie Keycloak.

Wat is Keycloak

Keycloak is een open source softwareproduct voor authenticatie en autorisatie (identity and access management, IAM or IdAM) gesponsord door Red Hat en ook door Red Hat omarmt als SSO-systeem in hun eigen software. Dit product stelt OpenGemeenten in staat om op een veilige wijze toegang te regelen tot onze geleverde producten.

Kosten

Elke gemeente heeft eigen wensen en een specifieke inrichting. Daarom stemmen we per gemeente de implementatiekosten af. Als je interesse hebt, neem dan contact met ons op.