Projectenoverzicht

Als je op een pagina een overzicht wilt van projecten, gebruik je dit paginatype. Als je onder dit overzicht projectpagina's aanmaakt, komen ze automatisch op de overzichtspagina.

Algemeen

Vul de paginatitel in. Dit wordt automatisch de H1 op de pagina. Bij het vullen van je pagina kun je daarna geen H1 meer gebruiken. Maak in je paginatitel duidelijk wat de projecten met elkaar gemeen hebben, bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten.

In het URL-segment of SLUG zie je de url van je pagina. Als je de paginatitel verandert, wordt de SLUG aangepast en maakt TYPO3 automatisch een redirect aan van de oude naar de nieuwe url. Verander de paginatitel dus niet te vaak.

SEO

Vul deze tab altijd, zodat je pagina op de juiste manier in de resultaten van zoekmachines wordt getoond.

Je kunt een alternatieve titel invullen die afwijkt van je paginatitel.

Geef in het veld omschrijving antwoorden op de belangrijkste vragen rondom het onderwerp van je pagina. Het is een beknopte samenvatting die bezoekers het gevoel geeft dat ze op de juiste pagina uitkomen. Bijvoorbeeld: Uw paspoort of ID-kaart vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op in het gemeentehuis. Uw paspoort of ID-kaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Maak een afspraak voor het aanvragen.

Social media

Wil je je pagina delen via Twitter of Facebook? Dan kun je via op tabblad een titel, beschrijving en afbeelding toevoegen. Als je in Facebook of Twitter een link maakt naar de pagina wordt automatisch een soort kaart getoond bij je bericht met de gegevens die je op dit tabblad hebt ingevuld.

Metagegevens

Het veld samenvatting hoef je niet te vullen.

Vul bij sleutelwoorden synoniemen en veelgebruikte zoektermen in. Deze woorden worden toegevoegd aan de interne zoekmachine. Het vergroot de vindbaarheid van je pagina voor de interne zoekmachine. De waarde voor externe zoekmachines is minder.

Weergave

Je kunt hier kiezen of je de paginatitel wilt tonen. 

Gedrag

Met deze functie bepaal je of de pagina in zoekopdrachten op de website verschijnt. Maak je een pagina die maar voor een beperkte groep bezoekers is en waarnaa je linkt vanuit bijvoorbeeld een e-mail of formulier? Dan hoeven andere bezoekers de pagina niet te vinden.

Bronnen

Beeld wordt niet getoond. Je hoeft hier dus niks te plaatsen. Als je een beeld op je pagina wilt tonen, gebruik dan het contentelement 'tekst en media' op je pagina.

Toegang

Met een schuifje kun je de pagina actief zetten. Ook kun je een start- en/of stopdatum invoeren. De pagina is dan pas vanaf een bepaalde datum te zien of verdwijnt van de site op een bepaald moment. Hiermee kun je dus pagina's vooraf maken en klaarzetten voor publicatie.

Opmerkingen

Hier kun je notities maken bij de pagina als dat relevant is.

Redactioneel

Op dit tabblad kun je gegevens kwijt over de redacteur en inhoudelijke collega en over de pagina.

Project

Op deze tab kun je de button die verwijst naar het overzicht van projecten een benaming geven. Verder kun je hier een belangrijk project vast bovenaan plaatsen.

Webmaster

Alleen de webmaster kan hier 2 schuifjes omzetten. Je kunt bepalen of de pagina in de sitemap wordt getoond en of de pagina gevonden moet worden door externe zoekmachines. Standaard staan beide functies aan. Als je dus niet wilt dat de pagina in de sitemap of Google terechtkomt, moet je de schuif uit zetten.