Gebruikers aanmaken of verwijderen
Gebruiker aanmaken
Gebruikers van ons TYPO3 cms met webmaster rechten, kunnen zelf nieuwe gebruikers aanmaken via het onderdeel 'Backend users'.
- Voer naam, inlognaam en wachtwoord in voor de collega die je toegang wilt geven.
- Voeg de gewenste rol toe. Dat kan zijn:
- redacteur
- viewer
- Optioneel: selecteer de taal van de TYPO3-interface. Standaard staat deze op Engels, maar je kunt deze ook op Nederlands zetten
- Voeg in het tabblad “Persoonlijke gegevens” de naam en email adres is.
- Ga naar tabblad “Toegang"en activeer hier het account door het schuifje om te zetten.
Wil je een nieuwe webmaster toevoegen? Maak een ticket aan, want dat doen wij voor je.
Heb je een aansluiting via ADFS of Azure? Dan verloopt het aanvraagproces via de IT-afdeling van je organisatie. De nieuwe gebruiker wordt vervolgens automatisch toegevoegd aan de TYPO3-gebruikerslijst, op basis van de toegewezen rechten.
Gebruiker verwijderen
Om een gebruiker te verwijderen, ga je naar het gebruikersoverzicht. Klik aan de rechterkant van de betreffende gebruiker op het prullenbakicoon.
Bij uitdiensttreding of wanneer een gebruiker geen toegang meer nodig heeft, is het belangrijk dat het account ook uit TYPO3 wordt verwijderd. Zo blijft het gebruikersoverzicht actueel en hebben alleen de juiste personen toegang.
Is er een aansluiting via ADFS of Azure?
Dan wordt de toegang via de organisatie beheerd. Zodra het account daar wordt verwijderd of gedeactiveerd, kan de gebruiker niet meer inloggen in TYPO3. Het gebruikersaccount wordt hiermee echter niet automatisch uit TYPO3 verwijderd. Hiervoor is nog een handmatige verwijdering in TYPO3 nodig.