Themawebsites

Iedere gemeenten heeft behoefte aan websites om specifieke onderwerpen onder de aandacht van inwoners te brengen. Denk hierbij aan thema's als duurzaamheid, gemeenteraad, begraafplaatsen, etc. We willen deze websites sneller en efficiënter lanceren. Daarom hebben we in samenwerking met gemeenten Ede en Veenendaal een concept bedacht waarmee we voor uiteenlopende onderwerpen van een gemeente, themawebsites kunnen ontwikkelen.

Toegankelijkheid

Net als bij onze toptaken websites zullen wij ervoor zorgen dat deze themawebsites volledig toegankelijk en veilig zijn. Dit betekent o.a. dat we:

  • Vormgeving en frontend opleveren die voldoet aan WCAG 2.1;
     
  • Geen data van gebruikers opslaan;
     
  • TYPO3 of Neos als CMS gebruiken.

Themawebsite template

Er zijn een aantal basis componenten waarmee we een thema website kunnen inrichten. Deze componenten vind je terug in deze “Starter Kit”. Download de pdf, print de pagina’s en knip langs de blauwe lijnen de componenten los. Met deze losse componenten kun je zelf de pagina’s opbouw bepalen. Handig voor jezelf om na te denken over de opbouw van de website, en voor de ontwikkelaar om een idee te krijgen hoe de website moet gaan functioneren. 

Voorbeelden van themawebsites

Een selectie van themawebsites die de afgelopen tijd door ons zijn opgeleverd.

Zeewolde Zakelijk

"Ondernemen in Zeewolde. Op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte of een nieuw bedrijfspand? Kies voor Zeewolde! Neem contact op met een van de bedrijfscontactfuntionarissen."

Met deze website stimuleert de gemeente ondernemers om zich in Zeewolde te vestigen.

zeewoldezakelijk.nl

Kasteeltuin Assumburg

"Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt achter kasteel Assumburg een fraaie kasteeltuin. Op dezelfde plek als 300 jaar geleden is een unieke, in Frans classicistische stijl aangelegde, baroktuin gerealiseerd."

Inwoners en bezoekers van de gemeente Heemskerk vinden op deze website alles over de geschiedenis van deze kasteeltuin. Daarnaast kun je informatie vinden over het bezoekerscentrum.

kasteeltuinassumburg.nl

Duurzaam Houten

"Alles wat je wilt weten over groener leven in de gemeente Houten. Van je huis isoleren tot tweedehands bouwmaterialen gebruiken, van zonnepanelen op je dak leggen tot het groener maken van je tuin."

De gemeente Houten geeft inwoners graag advies over het energiezuinig maken van je huis. 

duurzaamhouten.nl

Wij maken Heemstede

"Inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke partners en gemeente: samen maken wij Heemstede. Met elkaar creëren wij een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. Veilig, duurzaam en met oog voor elkaars behoeften."

Gemeente Heemstede wilde graag meer eenheid in de uitstraling van de gemeentelijke websites en heeft daarom verschillende themawebsites laten ontwikkelen in de huisstijl van de gemeente.

wijmakenheemstede.nl

Dierendorp Heemskerk

"De gemeente is eigenaar van kinderboerderij Dierendorp. Het dagelijks beheer is in handen van een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking." 

Een toegankelijke website voor kinderboerderij Dierendorp Heemskerk.

dierendorpheemskerk.nl

Omgevingsvisie Kromme Rijngebied

"In de omgevingsvisie beschrijven we als gemeentes Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten hoe we denken over belangrijke onderwerpen als landbouw, verkeer, energie, ontspanning en beweging. We laten zien welke richting we samen op willen in het 'fysieke leefgebied'; het gebied waarin we leven."

De gemeenten vraagt inwoners om hun mening en ideeën met betrekking tot het Kromme Rijngebied.

omgevingsvisiekrommerijn.nl