Wil je snel gaan, ga alleen.
Wil je ver komen, ga samen.

Sinds de oplevering van veenendaal.nl in 2015 werkt SimplyAdmire samen met Pony Design Club, een groeiend aantal gemeenten en andere enthousiaste bedrijven onder de werktitel OpenGemeenten. Binnen dit samenwerkingsverband zijn we continu bezig om on- en offline dienstverlening van gemeenten te verbeteren.

De basis, techniek en design van Veenendaals toptaken website is beschikbaar gesteld. Samen met de gemeenten Veenendaal, Barneveld en Heemskerk hebben we deze basis in 2017 doorontwikkeld en omgebouwd tot de huidige TYPO3 LTS en Neos LTS implementatie. Deze stabiele en up-to-date basis blijven we doorontwikkelen en gebruiken als 'De start' bij aanvang van nieuwe projecten.

Nieuwe functionaliteiten, beveiligingsupdates, slimme oplossingen en kleine verbeteringen die voor één gemeente worden ontwikkeld delen we met de andere deelnemende gemeenten. Uiteraard bepalen gemeenten zelf of ze deze updates wel of niet gebruiken.

Bekijk de roadmap

Als OpenGemeenten juichen we het samenwerken op basis van kennis, behoefte en visie toe. Maar ook de vrijheid om als gemeente zelfstandig bepaalde zaken te laten ontwikkelen - al dan niet door ons - moet mogelijk zijn. Wij streven naar een leveranciers onafhankelijk platform waarin meerdere ontwikkelaars kunnen deelnemen.

Onderstaande gemeenten maken onderdeel uit van OpenGemeenten: