De OpenGemeenten componentenbibliotheek

Sinds begin van dit jaar werken we achter de schermen aan de OpenGemeenten componentenbibliotheek. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat een componentenbibliotheek is en waarom we het doen? Maar vooral: Wat levert het me op? We leggen het je graag uit!

 

Delen staat aan de basis van OpenGemeenten. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we een toptakenwebsite voor gemeentelijke dienstverlening die iedereen begrijpt. Slim, veilig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk. 

Gaandeweg zijn er op punten kleine verschillen ontstaan in de componenten die we bieden, ook al is dat niet altijd zichtbaar voor de gemeente of de websitebezoeker. Verder lopen we tegen een aantal toegankelijkheidspunten aan. Deze aanleidingen waren de reden om het traject ‘OpenGemeenten componentenbibliotheek’ te starten. 

Om de verschillen recht te trekken en terug te keren naar één concept voor alle opdrachtgevers, bekijken we de HTML, CSS en JavaScript van elk element dat we aanbieden opnieuw. Uiteindelijk leidt dit tot de OpenGemeenten componentenbibliotheek, waarin elk component is gecategoriseerd, en goed gedocumenteerd. 

Lees meer over wat de OpenGemeenten Componentenbibliotheek voor jou oplevert op onze community. 

Lees meer over de componentenbibliotheek