Aftrap gezamenlijke ontwikkeling Internet afspraken module

Vandaag vindt de eerste van vijf gesprekken plaats waarin we de scope bepalen van de uit te voeren werkzaamheden. Op de agenda van vandaag staat de toegankelijke interface van de afspraken module.

Internet afspraken

Een aantal van onze opdrachtgevers maakt gebruik van online afspraken modules, zoals die van JCC of QMatic. Om een gebruiksvriendelijke en toegankelijke interface aan te bieden die aansluit bij de gemeentelijke website hebben wij een eigen interface ontwikkeld. Zie bijvoorbeeld https://afspraak.soest.nl Deze afspraken module is in 2017 opgeleverd en is toe aan een update.

Onderdelen

In een aantal sessie hebben wij de punten opgehaald. Door middel van een stemronde hebben we met onze opdrachtgevers een volgordelijkheid bepaald. De onderdelen waaraan we de komende tijd gaan werken zijn:

• Verbetering van de toegankelijke interface;
  • Verbetering van de User Experience;
  • beheers interface voor alle teksten en labels;
  • Proces gestuurd afspraak maken
  • Meer mogelijkheden ten aanzien versturen mail als gebruik van afspraak details

Elke onderdeel heeft een stakeholder vanuit de gemeente waarmee we samen de scope afstemmen en presenteren aan de deelnemers.