Tabel

Het contentelement tabel gebruik je wanneer je informatie wilt ordenen. Bedenk eerst of een tabel de beste optie is. Soms is een opsomming bijvoorbeeld overzichtelijker.  Wil je de tabel gebruiken om exclusief een onderwerp met een prijs weer te geven, dan hebben we een content element dat hier geschikter voor is: de prijstabel. Als je veel informatie in de cellen zet, verschijnt onder de tabel een scroll-balk op kleinere schermen.

Hoe gebruik ik het component 

Elke tabel bestaat uit rijen en kolommen. In de backend heb je twee weergaven om je tabel in op te maken.  

  1. Je hebt het tekstveld. Hiermee kun je door middel van een teken een scheiding maken tussen de gegevens in kolommen. Onder het tekstblok staat het veld ‘Field delimiter’. Hiermee bepaal je welk teken je gebruikt om de afscheiding in te maken. 
  2. Je kunt ook de tabelassistent gebruiken. Hierin kun je gemakkelijk rijen en kolommen toevoegen, verwijderen, en verplaatsen. Hiervoor moet je het content element wel eenmalig hebben opgeslagen. De tabelassistent wordt daarna zichtbaar.   

Tabelonderschrift (table caption)

Met het tabelonderschrift kun je in een zin meer informatie over de inhoud van de tabel geven. Deze tekst komt boven de tabel te staan, maar is technisch verbonden aan de tabel. Gebruik de caption als de informatie in de tabel uitleg nodig heeft. 

Tabelvoetnoot

Gebruik dit voor specifieke uitleg bij afwijkingen in bepaalde informatie. Gebruik deze mogelijkheid zo min mogelijk. De tekst komt onder de tabel te staan en valt niet alle bezoekers op. 

Tab Weergave (appearance) 

In de eerste rij zet je het onderwerp van de informatie in een bepaalde kolom. Om deze rij extra te benadrukken kun je dit een kopregel meegeven. Dit stel je in via deze tab.