Knop

Knoppen worden door de hele website gebruikt en sporen een bezoeker aan om onmiddellijk een bepaalde handeling uit te voeren. Het is vrij letterlijk een oproep tot actie. De 'actie' die je de gebruiker wil laten doen kan van alles zijn.

Hoe gebruik ik het component

Bij het toevoegen van een knop kun je kiezen welke actie de knop moet uitvoeren en hoe het getoond wordt:

1. Je kunt linken naar een interne pagina, een externe bron, download van een bestand of een map, een e-mailadres, een telefoonnummer of whatsapp toe te voegen.
  2. Je kunt zelf een icoon kiezen
  3. Geef tekstueel duidelijk aan waar de knop voor dient. Gebruik hiervoor altijd een zin die de actie weergeeft, bijvoorbeeld 'Maak een afspraak'.
  4. Stel een afwijkende kleur in voor je knop.
  5. en extra toevoeging die bij elke knop toegevoegd kan worden is een authenticatie provider. De keuze kan gemaakt worden tussen DigiD, E-herkenning en eIDAS. Het logo van de providers wordt hiermee voor de knop geplaatst.

CTA button

Er is nog een versie van de button beschikbaar: 'Call to action button'. Hiermee maak je een button waar direct een tekst instaat. De teksten en mogelijkheden zijn er al ingezet.

Xxllnc knop

Met de Xxllnc knop kun je automatisch een link maken onder een button naar een Xxllnc-formulier.

• Als je deze knop selecteert, krijg je een dropdown waarin je het formulier kunt kiezen dat je wilt koppelen.
  • Vervolgens kun je de linktekst invullen